Hongarije, het hele jaar rond!

Voorjaar

Ineens is het zover. De koolmezen beginnen te roepen, en de natuur kan niet anders; van de ene dag op het ander breekt de lente aan. De sneeuw verdwijnt ineens en alles begint te bloeien en te groeien. Het wordt steeds warmer en het is heerlijk wandelen en fietsen in een omgeving dat roze en witgekleurd erbij staat door de vele boomgaarden. Het is tijd voor een vernieuwing zowel geestelijk als lichamelijk. Tot rust komen en nieuwe krachten krijgen door de wellnessvoorzieningen in de nabije omgeving. Aromatherapie, verschillende soorten massage, thermaalbaden, sportmogelijkheden zijn allemaal aanwezig om uzelf te laten verwennen. Leuke uitstapjes, winkelen, genieten van de voorjaarszon op het terras van een patisserie met een geurige kopje koffie een een heerlijk stuk gebak zal u tot rust laten komen en verse kracht geven voor de komende maanden.

Zomer

Heerlijke warme zonneschijn, zacht verkoelend briesje tussen de takken van de bomen, sappige aardbeien, abrikozen, kersen, perziken, moerbeien. Bergen zoete watermeloenen, honingmeloenen en tomaten die naar echte tomaten smaken. Gezond en lekker eten, zwoele zomeravonden naar de enorme sterrenhemel kijken met een glaasje lekkere hongaarse wijn of abrikozenjenever terwijl de kinderen verstoppertje spelen of naar glimwormen zoeken. Kampvuur met z'n allen, verhalen vertellen laat naar bed gaan, lekker lang uitslapen, zwemmen in de vijver, tennisen, vliegeren, uitstapjes maken of in de schaduw van een boom genieten van een spannend boek terwijl uit de verte de belletjes rinkelen van de voorbijtrekkende kudde schapen.. Dit zijn de zomergeneugden waarvan wij u mee willen laten genieten.

Herfst

De bladeren beginnen te verkleuren, de zwaluwen nemen afscheid. De zon schijnt nog steeds krachtig, een 'indian summer' is meer regel dan uitzondering. De reuzenbovist (de grootste paddestoel in Hongarije) steekt uit boven de grastoppen als een uit de kluiten gewassen voetbal. De lucht geurt naar kruidige paddestoelen. De ransuilen hebben hun vaste plekken weer ingenomen op de dennebomen. Nog even en de druivenoogst kan beginnen. Het is nu de tijd van appels, peren, pruimen, lange wandelingen, steden bekijken, paard rijden, wijnfestivals en genieten van de weldaad van de geneeskrachtige thermaalbaden die met hun warme mineraalrijke water en beautyarrangementen u als herboren terug laat keren van uw vakantie.

Winter

Een horizon dat moeilijk te vinden is omdat alles verhuld gaat in een dikke laag sneeuw. Het is koud en toch lekker weer om te wandelen of een arresleetocht te maken omdat de stralende zon en prachtige blauwe lucht onweerstaanbaar zijn. Een bijzondere belevenis: lekker badderen in het warme buitenbad van de thermaalbadkomplex terwijl er grote sneeuwvlokken door de stoom naar beneden dwarrelen op de hoofden van de badgasten. Nagenieten met een glaasje bisschopswijn en een heerlijk hongaars gerecht in een streekrestaurant. Witte kerst vieren en het nieuwe jaar verwelkomen met toeters en bellen op de straten lopend van feest naar feest 'Boldog uj evet' (gelukkig nieuw jaar ) wensend aan iedereen, of knus met uw vrienden een gezellige nieuwjaarswandeling maken.